Haber Bodywork

Ponuda

Masaže

Edukacija

Kontakt

Novosti

 

Thai Healing Alliance International (THAI)

EDUKACIJA

EhipassikoŠkola Thai masažeSpecijalističke radionice

 

ŠKOLA THAI YOGA MASAŽE (na prostirci)
ŠKOLA THAI MASAŽE NA STOLU

Thai yoga masaža drevna je vještina rada na tijelu, duhu i energiji. Iako je riječ o složenoj vještini koja u svom radu isprepliće pritiske uzduž energetskih kanala, istezanja, pasivnu jogu i refleksologiju, njen se osnovni oblik može lako i brzo naučiti i potom sa sigurnošću primjenjivati u opuštajuće svrhe. Ukoliko vam je cilj profesionalno bavljenje Thai masažom dodatna edukacija će biti nužna.
Za vrijeme školovanja pažnja će biti i na spiritualnim aspektima kojima se Thai masaža nadahnjuje, a to su vrline koje je podučavao Buda - pomnost, suosjećanje, neuvjetovana ljubav.

ŠKOLA JE NAMIJENJENA:

PLAN RADA

Prvi stupanj škole je usmjeren na praktičan rad, a teorija je prikazana samo u osnovnim crtama. Način rada je demonstracija i ponavljanje. Cilj ovog stupnja je osposobiti polaznike da samostalno i sigurno mogu pružiti masažu cijelog tijela sa primaocem u raznim položajima. Plan rada je utemeljen na učenjima Haralda Brusta Asokanande, izloženim u njegovoj knjizi „ The Art of Traditional Thai Massage“. Drugi stupanj škole se sastoji od specijalističkih radionica.


MODUL 1


MODUL 2


MODUL 3


MODUL 4

Cijena po modulu je 1.000,00kn. U cijenu je uključeno 15 sati poduke po modulu (60 sveukupno), knjiga Thai yoga masaža, energija, namjera, pažnja; DVD, rad u malim grupamado max. 6 polaznika. Sve informacije možete dobiti na 091 561 6644 ili na mail davorhaber@gmail.com

 

ŠKOLA TAJLANDSKE MASAŽE NA STOLU, 3 MODULA (36 sati)

Tajlandska masaža tradicionalno se izvodi na podu, na prostirki sa klijentom koji je odjeven u udobnu odjeću koja omogućuje nesmetano izvođenje svih zahvata, a takvih je u tajlandskoj masaži mnogo. Izvođenje masaže na podu omogućuje maseru dobro korištenje težine vlastitog tijela prilikom pritisaka, što je jedan od postulata thai masaže. Razvojem wellness industrije uspostavljaju se novi standardi i mnoge tradicionalne masaže koje postaju sastavni dio ponude pri tome doživljavaju preinake. Taj fenomen  nije zaobišao ni thai masažu koja se „seli“ na stol.

Lako možemo pronaći argumente za ovu prilagodbu. Za razliku od naroda Azije koji su u mnogim aspektima još zadržali neposredniji kontakt sa prirodom, ljudi na zapadu su krući u tijelu i umu. Ako žele uživati blagodati neke egzotične masaže radije će ležati na stolu, pošto im je teško leći na pod, a još teže ustati sa njega. Također i bol u ramenima i vratu usmjerava masažu prema stolu, pošto oni imaju nastavke za glavu, čime se olakšava ležanje u proniranom položaju.

Maseri tajlandske masaže u radu na stolu imaju samo jedan problem- stol nas prostorno ograničava i time reducira primjenjivost nekih naših tehnika. Ukoliko je maser otvoren, bez predrasuda, bez nepotrebnog inzistiranja na tradiciji uvidjeti će da se i na stolu može izvesti odlična thai masaža. Ukoliko je stol kvalitetan, podesiv po visini i izdržljiv, moći ćemo koristiti težinu našeg tijela za pritiske. Činjenicu da je stol dimenzijama manji od futona možemo iskoristiti kako bi uključili našu kreativnost i iznašli nova rješenja u nastojanju da neke „podne“ tehnike prilagodimo za stol.

Sama srž Thai masaže, primjenjujemo ju na podu-prostirci ili na stolu, ostaje nepromijenjena, i dalje ju izvodimo na holistički način, tretirajući cijelo tijelo u nekoliko položaja, počinjući od stopala i usmjeravajući se prema glavi.

Program se odvija unutar 3 modula, a po završetku edukacije polaznik će biti osposobljen da pruži kvalitetnu masažu u tajlandskom stilu.

Cijena po modulu:  800 kn, depozit je obavezan i iznosi 500 kn

 

Davor Haber, voditelj škole, se Thai joga masažom bavi od 2000.g. i u tom periodu je prošao razne faze, učio od brojnih učitelja, pročitao većinu knjiga o toj temi, obogaćivao svoje znanje educirajući se u Shiatsu, Kranio-sakralnoj biodinamičkoj terapiji, Keralskoj masaži stopalima, Tok Sen-u,; vodio brojne radionice i svoja iskustva pretočio u knjigu i brojne tekstove. Prolazio je kroz krize uslijed zasićenja i sumnji. Odvaljivao se oduševljenjem nakon uspješnih masaža ili tečajeva te je po putu shvatio da se u istoj mjeri u kojoj se on bavio Thai masažom i ona bavila njime.